DENTÁLHIGIÉNIA

A szájüregben képződő lepedék, mely a fogközökben és az íny mentén lerakódik, alkotja a fogkövet, az ínybetegségek legfőbb okát. Tanulja meg megelőzni a bajt!
Kérjen időpontot most!

DENTÁLHIGIÉNIAI KEZELÉS

A fogkő eltávolítás fontossága

Az egészséges szájhigiénia kialakításához elengedhetetlen, hogy fogászati szakrendelést akkor is felkeressünk, amikor fogaink nem fájnak és nincs panaszunk. Rendelőnk szakorvosainak egyöntetű véleménye és javaslata szerint fél évente érdemes kontrollvizsgálatra jelentkeznünk. Dentálhigiénikusaink és fogorvosaink fogkő eltávolítás alkalmával egyúttal meg is vizsgálják fogaink épségét. Így már kisebb probléma esetén is fel tudják hívni figyelmünket annak kezelésére, megelőzésére. A 30-60 perces kezelés fájdalommentes, érzéstelenítésre nincsen szükség. A két lépésből álló kezelés során először ultrahangos fogtisztítóval eltávolítjuk a fogkövet, majd ezután polírpaszta és polírkefe segítségével áttisztítjuk a fogakat, ezáltal sima és fényes lesz. A fogkő eltávolításnak köszönhetően fogaink amellett, hogy megtisztulnak a fogíny gyulladás melegágyának tekinthető káros baktériumoktól és lepedéktől, még fehérebbé is válnak.

A Kosztolányi Dental Stúdió fogászati klinika dentálhigiéniai kezelése során azon túl, hogy eltávolítjuk a kialakult fogkövet, megtanítjuk a pácienst a helyes fogmosási technikákra, illetve megfelelő eszközöket ajánlunk hozzá és nyomon követjük páciensünk helyes szájápolásának fejlődését. A szájüreg egészséges állapotának fenntartása érdekében érdemes évente legalább kétszer ellátogatni professzionális fogszakorvoshoz.

Érdeklődjön aktuális akcióinkról!

Bejelentkezni elérhetőségeinken a hét bármely napján lehetséges!  Várjuk hívását! Tegye fel kérdéseit! Szájsebész, implantológus kollégáink szívesen állnak az Ön rendelkezésére a +36 20 563 2102 telefonon vagy írjon nekünk most!

A KIALAKULT FOGKŐ KÖVETKEZMÉNYEI

A szájüregben képződő lepedék, mely a fogközökben és az íny mentén lerakódik, alkotja a fogkövet, az ínybetegségek legfőbb okát. A fogkő eltávolítás, mely a Kosztolányi Dental Studio fogászati klinika rendelőjében elvégezhető, s a dentálhigiéniai kezelésünk stratégiai részét képezi, a fertőzések megakadályozásában segít, így a legelső lépése a fogorvosi beavatkozásoknak.

Amennyiben elhanyagolja a fogkő eltávolítását, az ínysorvadáshoz, gyulladások kialakulásához vezethet. A baktériumok így könnyen bejutnak az íny és a fog közé és egy tasakot hoznak létre.
Az íny elválik a fogaktól és, egy úgynevezett ormány alakul ki, mely kellemetlen szájszagot eredményezhet.

A fogágy gyulladás miatt a fogakat rögzítő szövetek elbomlanak, majd a csontszövetre is átterjedhet a gyulladás. A fog tartószerkezete meggyengül, a fogak meglazulnak, és könnyen kihullhatnak.

Dentálhigiénia - Kosztolányi Dental Studio fogászati klinika

ULTRAHANGOS FOGKŐ ELTÁVOLÍTÁS POLÍROZÁSSAL

A fogkő legkíméletesebben ultrahanggal távolítható el. A kezelés során az ultrahang rezgése lepattintja a fogkövet a fog felszínéről. A fog így sérülés- és fájdalommentesen tisztul meg.

A fogkő eltávolítás után a Kosztolányi Dental Studio fogászati klinika fogszakorvosai polírozással fejezi be a műveletet, így válik tökéletessé a fog megtisztítása.
A polírozott fogakon a baktériumok és a lepedék kevésbé tudnak megragadni, ez garantálja a kezelés hosszan tartó pozitív hatását.

Jelentkezzen be a Kosztolányi Dental Studio fogászati klinikára konzultációra.
Ha fogainak kezelését ránk bízza, a konzultáció díját elengedjük, tehát ingyenes!

A fogkőeltávolítást a Kosztolányi Dental Studio fogászati klinika dentál-higiénikusa, Frazon Zsuzsanna végzi. Ismerje meg.

Tájékozódjon előzetesen a Kosztolányi Dental Studio fogászati klinika verhetetlen árairól a fogászati szolgáltatások oldalunkon.

Jelentkezem a fém-kerámia korona akcióra!

Teljes név(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

RENDELÉSI IDŐ

Hétfő:         8:00 - 20:00

Kedd:          8:00 - 20:00

Szerda:       8:00 - 20:00

Csütörtök:  8:00 - 20:00

Péntek:       8:00 - 20:00

ELÉRHETŐSÉGEINK

Fogászat 11. Kerület | Újbuda | Kosztolányi Dental Studio

Budapest, Ulászló utca 38. IV/2.,
kaputelefon kód: 42

+36 1 951 1303

+36 20 563 2102

info@kosztolanyidental.hu

közösségi

Facebook

Instagram

LinkedIn

Egészségpénztár partnereink, elfogadott kártyák: OTP EP, MKB EP, K&H EP, Prémium EP, OTP SZÉP, MKB SZÉP, K&H SZÉP

KARÁCSONYI AKCIÓ! Alpha Bio Neo implantátum+felépítmény+fém-kerámia korona az akció keretében most 245 000 Ft! Hívjon minket most!
IDŐPONTOT FOGLALOK
AKCIÓ!
close-image