FOGKŐ ELTÁVOLÍTÁS - SZABADULJON MEG A FÁJDALMAS FOGÁGYBETEGSÉGEKHEZ VEZETŐ FOGKŐTŐL!

Ez nem egy "szeretem a fogorvost vagy nem szeretem a fogorvost" kérdés, ez a fájdalommentes, személyre szabott fogászati kezelés egészségünk megőrzéséhez jól felfogott érdekünk!
Időpont foglalás most!

SEGÍTÜNK, HOGY ÚJRA ÜDE LEGYEN A LEHELETE!

A rossz szájszagnak mindig oka van. Könnyen megszabadíthatjuk ettől a kellemetlenségtől!

A fogágybetegség népbetegség hazánkban. Ha a fogkövet nem távolítjuk el időben – ez a folyamat a depurálás -, akkor azok egyre nagyobb méretűek lesznek és elpusztítják a fogakat tartó csontot, emiatt a fogak mozogni kezdenek. Ennek gyakori példája az alsó metszőfogak meglazulása. Ha nem avatkozunk be időben, akkor a fogakat elveszítjük. Ilyenkor a legtöbb estben a fogakat lecsiszolják és egybesínezik egy híddal.

Azonban az alsó metszőfogak megerősítése a fogak lecsiszolása nélkül is megoldható!

A fogak nyelv felőli részére olyan szalagot helyezünk, ami flexibilis és fémmentes, beolvad a környezetébe, esztétikus és fogszínű.

  • ­a szalag merevíti a mozgó fogakat,így helyreáll a rágófunkció.
  • a páciens mozgó metszőfogakkal jön és stabil,rágásra alkalmas metszőkkel tér haza
  • mindez egy alkalommal megoldható
  • a szalag esztétikus kívülről nem látszik

Sokszor még meg lehet menteni az alsó metszőket ezzel a technikával, illetve jelentősen meg lehet hosszabbítani
a fogak élettartamát.

MI IS A FOGKŐ?

Az íny felett elhelyezkedő sárga színű elmeszesedett lepedék, legnagyobb részben szervetlen kalcium és foszfátkristályok alkotják. A kristályszerkezet miatt a felszín érdes, amely kedvez a baktériumok megtelepedésének és a gyulladás kialakulásának.
Ahol a lepedéket fogmosással nem sikerül eltávolítani, fogkő képződik.

A fogkő ínygyulladást okoz, hosszabb távon pedig fognyaki érzékenységet és a fogak elvesztését hozhatja magával. Ezért fontos odafigyelni és rendszeresen ellenőriztetni fogaink és szájüregünk állapotát. Mindez lényegében az esztétikai fogászati kezelések tárgykörébe tartozik.

fogkő eltávolítás időpont kérés

Az alábbi űrlapot használva kérhet most időpontot az akciós fogkő eltávolításra Budapest 11. kerületében!

Üzenete elküldéséhez kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot, a *-gal jelölt mezőket mindenképpen, majd nyomja meg (vagy koppintsa) az „Elküld” gombot. Kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

Teljes név(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Fogkő eltávolítás - Kosztolányi Dental Studio fogászati klinika

Jelentkezzen be MOST!

HONNAN TUDOM, HOGY VAN FOGKÖVEM?

Ha megnézi a tükörben, és az alsó fogíven elől vagy belül sárgás-barnás elszíneződés van a fognyaknál, illetve vérzik az ínye fogmosáskor, étkezésnél, akkor biztosan van fogköve. A kellemetlen lehelet leggyakoribb oka a fogkő.

Ha már nem oldja meg a rágógumi, szájöblítő a kellemetlen szájszagot, ilyenkor az esetek többségében a fogkő okozza a problémát.
A fogkő eltávolítás egy teljesen fájdalommentes, ultrahangos kezeléssel történik, melynek során megszabadítjuk a kellemetlen leheletet okozó fogkőtől, fehérebb lesz a fogív.

MIÉRT VESZÉLYES A FOGKŐ?

A fog és a gyökérfelszínen lerakódott ételmaradékok, lepedék és fogkő ínygyulladást és fogágybetegséget okozhat, mely akár a fogak elvesztéséhez is vezethet.
A baktériumok, melyek a fogakon és a nyelven élnek kellemetlen szagokat bocsátanak ki. Kitűnő táptalaj a baktériumok számára a lepedék, mely a fogakon megtapad és később elmeszesedik, megkövesedik.
Ha a fogkövet nem távolítjuk el, az íny folyamatosan gyulladásban van, duzzadt vörössé válhat, fogmosáskor és étkezéskor vérezhet, a baktériumok szaporodása pedig fogágybetegségekhez vezet.
A kismamák és a dohányosok kiemelten veszélyeztetettek, az ő esetükben kifejezetten javasolt hathavonta a keletkezett fogkő eltávolítása.

FÁJDALMAS A FOGKŐ ELTÁVOLÍTÁSA?

Teljesen fájdalommentes.

MILYEN GYAKRAN KELL FOGKŐ ELTÁVOLÍTÁSRA MENNI?

Ez változó, mert mindenkinek mások az adottságai, de félévente érdemes ellenőriztetni.

ULTRAHANGOS FOGKŐ ELTÁVOLÍTÁS

A fogkő legkíméletesebben ultrahanggal távolítható el. A kezelés során az ultrahang rezgése lepattintja a fogkövet a fog felszínéről. A fog így sérülés- és fájdalommentesen tisztul meg.

A fogkő eltávolítása után a Kosztolányi Dental Studio fogászati klinika fogorvosai polírozással fejezik be a műveletet, így válik tökéletessé a fog megtisztítása. A polírozott fogakon a baktériumok és a lepedék kevésbé tudnak megragadni, ez garantálja a kezelés hosszan tartó pozitív hatását. Az így kialakult állapot hosszú időn át megőrizhető, ha helyesen mos fogat és rendszeresen ellenőrizteti fogait kontrollvizsgálaton.
A fogászati kezelés során állapotfelmérés, konzultáció, fogkő eltávolítás, rákszűrés, fogak polírozása, dentálhigiéniai és szájápolási tanácsadás történik.

Válassza ki a megfelelő időpontot a fogkő eltávolításra és polírozásra Budapest 11. kerületében, a Kosztolányi Dental Studio Fogászati Klinika széleskörű kezelési kínálatából!

A fogkő eltávolítást a Kosztolányi Dental Studio fogászati klinika dentálhigiénikusa, Frazon Zsuzsanna végzi. Ismerje meg őt!

Tájékozódjon előzetesen a Kosztolányi Dental Studio fogászati klinika verhetetlen árairól a fogászati szolgáltatások oldalunkon.

RENDELÉSI IDŐ

Hétfő:         8:00 - 20:00

Kedd:          8:00 - 20:00

Szerda:       8:00 - 20:00

Csütörtök:  8:00 - 20:00

Péntek:       8:00 - 20:00

ELÉRHETŐSÉGEINK

Fogászat 11. Kerület | Újbuda | Kosztolányi Dental Studio

Budapest, Ulászló utca 38. IV/2.,
kaputelefon kód: 42

+36 1 951 1303

+36 20 563 2102

info@kosztolanyidental.hu

közösségi

Facebook

Instagram

LinkedIn

Egészségpénztár partnereink, elfogadott kártyák: OTP EP, MKB EP, K&H EP, Prémium EP, OTP SZÉP, MKB SZÉP, K&H SZÉP

KARÁCSONYI AKCIÓ! Alpha Bio Neo implantátum+felépítmény+fém-kerámia korona az akció keretében most 245 000 Ft! Hívjon minket most!
IDŐPONTOT FOGLALOK
AKCIÓ!
close-image