GYEREKFOGÁSZAT

Fogkőeltávolítás gyermekeknek, gyermek és tini fogszabályozás, felnőtt fogszabályozás.
Kérjen időpontot most!

Klinikánk kiemelten gyermekbarát

A Kosztolányi Dental Studio gyermekfogászat részlegén a legkisebbeket is barátságos környezetben, kedvességgel, gondoskodással és türelemmel fogadjuk.
Fontosnak tartjuk, hogy minden kisgyermekkel megismertessük a helyes fogmosási technikákat, hiszen ez határozza meg, hogy a későbbiekben milyen lesz a hozzáállásuk a fogászati kezelésekhez.

Mikortól kezdődik a fogápolás?

A felnőttkori szájhigiéniát nagyban befolyásolják a gyermekkorban szerzett tapasztalatok. A tejfogak fejlődése már a magzati korban elkezdődik, így érdemes már a várandós kismamáknak érdeklődni a fogorvosainknál, dentálhigiénikusainknál ezzel kapcsolatosan. A konzultáció során olyan tanácsokat kap, melyeknek a betartásával megőrizhető gyermekének egészséges fogazata .

Önön múlik gyermeke ép fogazatának megtartása! Kímélje meg gyermekét a későbbi esetleges fájdalmasabb kezelésektől. Az esztétikai rendellenességektől, melyek már korai kezeléssel, irányíthatóan javítanak az állapoton. Szerencsére ma már elfogadott nézet, hogy egy fogszabályozó viselése nem okoz lelki traumát a gyerekek körében sem. Az igényesség jelképe lett!

Az énkép kialakulására is pozitívan hat

A költségtényezők miatt úgy gondoljuk, hogy jobb ezen minél hamarabb átesni. De természetesen, aki felnőtt fejjel szánja rá magát a kezelésre, mert gyermekkorában nem volt rá lehetősége, annak sem késő belevágnia.

A gyermekeknél javasoljuk, hogy amikor Ön kontrollra vagy kezelésre érkezik hozzánk, hozza magával kisgyermekét is. Ez több szempontból is tanácsos: ismerkedik a rendelő légkörével anélkül, hogy rossz élménnyel találkozna.

Az énkép kialakulásában fontos szerepet játszik, illetve a testi-lelki egészség fenntartásában is!

A fogorvos és az asszisztens is barátságosan nyit a gyermekek felé, így egy idő után megszokja a légkört. Példa- és iránymutatásra van szükség a szülők és a fogászat részéről is, hogy félelem nélkül jöjjenek a fogorvoshoz és üljenek be a fogászati székbe.

A rendszeres féléves – éves kontroll mindenképpen szükséges, hogy megelőzhető legyen a rendellenesség kialakulása.

Mikre figyeljünk?

A legelső figyelmeztető jel a tejfogak szuvasodása.

A cukros ételek, italok fogyasztásával megnő ennek kockázata, és a helytelen, rendszertelen fogmosással csak növeljük az esélyt a szuvasodásra.

A helyes szájápolás tényleg könnyen elsajátítható, onnantól már csak a rendszerességen van a hangsúly! Gyermekfogászatunkon ezt is megtanítjuk.

A következő fontos lépés a barázdazárás, melynek alkalmazásával nagy százalékban lecsökkenthetjük a fogak rágófelszínén keletkező szuvasodásokat.

Amennyiben kérdése merül fel gyermeke fogazatának fejlődésével kapcsolatosan, rendelőhöz, fogorvoshoz szoktatással kapcsolatosan, vagy a fogszabályozásról szeretne többet megtudni, szívesen állunk rendelkezésére.

Ismerje meg a Kosztolányi Dental Studio fogászati klinika fogszabályozással foglalkozó szakorvosait.

Tájékozódjon előzetesen a Kosztolányi Dental Studio fogászati klinika verhetetlen árairól a fogászati szolgáltatások oldalunkon.

RENDELÉSI IDŐ

Hétfő:         8:00 - 20:00

Kedd:          8:00 - 20:00

Szerda:       8:00 - 20:00

Csütörtök:  8:00 - 20:00

Péntek:       8:00 - 20:00

ELÉRHETŐSÉGEINK

Fogászat 11. Kerület | Újbuda | Kosztolányi Dental Studio

Budapest, Ulászló utca 38. IV/2.,
kaputelefon kód: 42

+36 1 951 1303

+36 20 563 2102

közösségi

Facebook

Instagram

LinkedIn

Partnereink: OTP EP, MKB EP, K&H EP, Prémium EP,OTP szép, MKB SZÉP, K&H SZÉP